Hozzávalók:
Piskóta:
Kávékrém:
Tejszínhab:
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon két lapot sütünk egy 26 cm-es formában, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingot a kávéval, a tejel és a cukorral megfőzzük, kihűtjük. A tejszínt kicsit felverjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd tovább verjük, míg kemény nem lesz (érdemes mind az összes 5 dl tejszínt együtt elkészíteni). A vajat kihabosítjuk a porcukorral. A díszítésre szánt (2 dl) tejszínhabot félretesszük. A pudingot robotgéppel összekeverjük, fellazítjuk a porcukros vajjal, majd óvatosan összeforgatjuk a kávékrémbe szánt tejszínhabbal.
A tortalapokat vízszintesen kétfelé vágjuk, így összesen 4 lapot kapunk. Betöltjük a tortát, oldalát és tetejét is megkenjük a kávékrémmel. Az oldalát pirított mandulával díszítjük. A torta tetejére fogpiszkáló segítségével berajzoljuk a kávészem formáját. A díszítéshez csillagcsőrű habzsákba rakjuk a tejszínhabot. A torta tetejét úgy díszítjük, hogy a kávészem középső vonalát és körülötte tejszínhabbal, míg magát a kávészemet a maradék kávékrémmel pöttyözzük ki. (Hogy egy kicsit sötétebb legyen a kávészemünk, 1 evőkanál kakaóport érdemes belekeverni a díszítésre használt krémbe).
A torta körvonalát pörkölt vagy csoki kávészemekkel díszítjük. (Ez el is hagyható.)
A kávéimádók nagyon fogják szeretni ezt a tortát! Jó étvágyat kívánok hozzá.