Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamelles almás sajttorta recept

Karamelles almás sajttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A karamell öntethez:

    • 40 dkg kristálycukor
    • 15 dkg vaj
    • 2,5 dl tejszín

    A kekszes alaphoz:

    • 25 dkg háztartási keksz
    • 12 dkg olvasztott vaj

    Az almás réteghez:

    • 3 db zöld alma
    • 2 dkg vaj
    • 2 ek barna cukor
    • 1 kk őrölt fahéj

    A krémsajtos töltelékhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 1 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek citromlé
    • 1 kk vanília aroma

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín

    Kell hozzá még:

    • 1 csupor dióbél

    Elkészítése:

    A karamell öntethez a cukrot kavargatva karamellizáltam, majd hozzáadtam a vajat, elkavartam, aztán a tejszínt. Na, itt nekem a cukor eléggé egy csomóba összekapta magát, de addig kavargattam, amíg elolvadt és az öntet besűrűsödött.

    A kekszes alaphoz a kekszet ledaráltam, az olvasztott vajjal összegyúrtam. Egy kisebb kapcsos tortaformát kivajaztam, a masszát belenyomkodtam úgy, hogy két centis peremet is formáztam. Előmelegített sütőben 15 percet sütöttem 180 fokon.

    Amíg sült elkészítettem az almás és krémsajtos tölteléket:
    Az almákat meghámoztam, szeletkékre vágtam, a vajon puhára pároltam a cukorral, ízesítettem a fahéjjal. A mascarponet habosra kavartam a tojással és a többi hozzávalóval.

    Következett az összeállítás:
    A kicsit hűlt kekszes alapra jó bőven karamellt öntöttem, megszórtam a durvára vágott dió háromnegyedével, erre öntöttem a párolt almát, majd a mascarpones krémet. 175 fokon 30 percet sütöttem és hagytam kihűlni, miután a hűtőbe került. Itt 4 órát pihent, de Trollanyu szerint ha megtehetjük egy éjszakát is hagyhatjuk összeállni.

    A tejszínt habbá vertem, rákentem a tortára, tetejére karamellt öntöttem és meghintettem a maradék dióval.
    Szépen lehetett szeletelni. Tömény finomság, de igazán csak annyira édes, amennyire édesíti a karamell és a tejszín.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá