Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamell torta recept

Karamell torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt

    Krém:

    • 300 g cukor
    • 600 ml habtejszín
    • 160 g fehér csoki

    Elkészítése:

    Ha lehet a piskótát egy nappal előbb készítsük el. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral jól kihabosítjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk felváltva a sárgákat és a lisztet, majd fakanállal széles mozdulatokkal összedolgozzuk.

    A masszát egy 24 cm-es, sütőpapírral bélelt formába simítjuk és előmelegített, 160 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Egy nagy (4-5 literes) edényben a cukrot kezdjük karamellizálni, közben a tejszínt forraljuk fel. Mikor a cukor szépen elolvadt, óvatosan állandó keveréssel, apránként adjuk hozzá a forró tejszínt. Fontos, hogy mindig csak keveset hozzáadva, mert könnyen kifuthat.

    Ha az összes tejszínnel elkevertük, forraljuk egy pár percet és a közben darabokra tört csokit tegyük bele a tejszínes karamellbe. Ezzel már csak szépen keverjük el. Hűtsük ki, majd tegyük egy zárható tálba és egy éjszakát hűtőben pihentessük. Tejföl szerű állaga lesz.

    Robotgép habverőjével kezdjük előbb lassan, majd gyorsabban verni, egészen a krém állag eléréséig. Láthatóan világosodni fog, és sűrűsödik. Ez a folyamat kb 10 percet vesz igénybe.

    Ízlés szerint töltsük és díszítsük tortánkat.

    Tipp:

    A cukor mennyiségét lehet csökkenteni, bár nem lesz nagyon édes a krém. Keverhetünk bele tört, pirított mogyorót.

    A karamell torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 321 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá