Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalocsai mintás torta recept

Kalocsai mintás torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2*6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2*6 evőkanál cukor
    • 2*6 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1-2 ek kakaópor

    Párizsi krém:

    • 0,5 l habtejszín
    • 10 dkg holland kakaópor
    • 50 dkg margarin
    • 40 dkg cukor

    Díszítés:

    • marcipán vagy fondant

    Elkészítése:

    2 lapot sütünk a tészta hozzávalóiból, az egyik kakaós lap legyen. 6 tojást szétválasztunk, a sárgákat habosra keverjük 6 ek cukorral, 6 ek lisztbe belekeverünk fél cs sütőport. A fehérjéket keményre felverjük egy csipet sóval. A sárgákhoz adjuk a habot és a lisztet felváltva, majd összeforgatjuk. Egy nagy gáztepsibe öntjük a masszát, melyet sütőpapírral bélelünk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A másik lapot is így így készítjük el, csak abba kakaóport teszünk. Ha a lapok kihűltek 2 cm széles csíkokra vágjuk.

    A krémhez a tejszínt felfőzzük a kakaóporral, margarinnal és cukorral, majd alaposan lehűtjük, majd kihabosítjuk.

    Megtöltjük a lapokat úgy, hogy a kakaós és sima tésztával felváltva csigavonalban béleljük ki a tortaformát. Minden piskótacsík közé krémet teszünk, és a sorok között is krémmel töltjük. A sorokba felváltva tesszük a piskótacsíkokat, hogy a kakaós fölé sima jusson, illetve fordítva.

    A külsejét marcipánnal vagy fondanttal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá