Hozzávalók:
Tészta:
Párizsi krém:
Díszítés:
Elkészítése:
2 lapot sütünk a tészta hozzávalóiból, az egyik kakaós lap legyen. 6 tojást szétválasztunk, a sárgákat habosra keverjük 6 ek cukorral, 6 ek lisztbe belekeverünk fél cs sütőport. A fehérjéket keményre felverjük egy csipet sóval. A sárgákhoz adjuk a habot és a lisztet felváltva, majd összeforgatjuk. Egy nagy gáztepsibe öntjük a masszát, melyet sütőpapírral bélelünk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A másik lapot is így így készítjük el, csak abba kakaóport teszünk. Ha a lapok kihűltek 2 cm széles csíkokra vágjuk.
A krémhez a tejszínt felfőzzük a kakaóporral, margarinnal és cukorral, majd alaposan lehűtjük, majd kihabosítjuk.
Megtöltjük a lapokat úgy, hogy a kakaós és sima tésztával felváltva csigavonalban béleljük ki a tortaformát. Minden piskótacsík közé krémet teszünk, és a sorok között is krémmel töltjük. A sorokba felváltva tesszük a piskótacsíkokat, hogy a kakaós fölé sima jusson, illetve fordítva.
A külsejét marcipánnal vagy fondanttal díszítjük.