Kalocsai mintás torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2*6 tojás
  • 2*6 evőkanál cukor
  • 2*6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1-2 ek kakaópor

Párizsi krém:

  • 0,5 l habtejszín
  • 10 dkg holland kakaópor
  • 50 dkg margarin
  • 40 dkg cukor

Díszítés:

  • marcipán vagy fondant

Elkészítése:

2 lapot sütünk a tészta hozzávalóiból, az egyik kakaós lap legyen. 6 tojást szétválasztunk, a sárgákat habosra keverjük 6 ek cukorral, 6 ek lisztbe belekeverünk fél cs sütőport. A fehérjéket keményre felverjük egy csipet sóval. A sárgákhoz adjuk a habot és a lisztet felváltva, majd összeforgatjuk. Egy nagy gáztepsibe öntjük a masszát, melyet sütőpapírral bélelünk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A másik lapot is így így készítjük el, csak abba kakaóport teszünk. Ha a lapok kihűltek 2 cm széles csíkokra vágjuk.

A krémhez a tejszínt felfőzzük a kakaóporral, margarinnal és cukorral, majd alaposan lehűtjük, majd kihabosítjuk.

Megtöltjük a lapokat úgy, hogy a kakaós és sima tésztával felváltva csigavonalban béleljük ki a tortaformát. Minden piskótacsík közé krémet teszünk, és a sorok között is krémmel töltjük. A sorokba felváltva tesszük a piskótacsíkokat, hogy a kakaós fölé sima jusson, illetve fordítva.

A külsejét marcipánnal vagy fondanttal díszítjük.