Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós pavlova recept

Kakaós pavlova
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • 250 g cukor
    • 100 g őrölt mandula
    • 1 tk ecet
    • 1,5 ek holland kakaópor
    • 1 csapott ek étkezési keményítő

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín
    • mirelit erdei gyümölcs
    • kevés cukor
    • étcsokoládé
    • szeletelt mandula

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra kell előmelegíteni.

    A fehérjéket a sóval habbá verem. Mikor megszilárdul, folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a cukrot, amihez hozzákevertem a kakaóport. Tovább verem, amíg csillogó, kemény habot kapok. Ekkor adom hozzá az ecetet, keményítőt. Gépet leállítva egy spatulával óvatosan hozzákeverem a mandulát.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe, kör alakúra simítom a tojáshabot.

    Sütőbe téve a hőmérsékletet azonnal leveszem 150 fokra. Sütési idő kb 70 perc.

    A fagyasztott vegyes gyümölcsöt kevés cukorral felforralom, kihűtöm (darabos házi lekvár is jó).

    A habtejszínt (a habfixálóval) kemény habbá verem, rásimítom a kihűlt tojáshabra. A “gyümölcslekvárt” a tetejére simítom. Szeletelt mandulát és csokireszeléket is szórhatunk a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá