Kakaós pavlova recept
Hozzávalók:
- 4-5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 250 g cukor
- 100 g őrölt mandula
- 1 tk ecet
- 1,5 ek holland kakaópor
- 1 csapott ek étkezési keményítő
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- mirelit erdei gyümölcs
- kevés cukor
- étcsokoládé
- szeletelt mandula
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra kell előmelegíteni.
A fehérjéket a sóval habbá verem. Mikor megszilárdul, folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a cukrot, amihez hozzákevertem a kakaóport. Tovább verem, amíg csillogó, kemény habot kapok. Ekkor adom hozzá az ecetet, keményítőt. Gépet leállítva egy spatulával óvatosan hozzákeverem a mandulát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, kör alakúra simítom a tojáshabot.
Sütőbe téve a hőmérsékletet azonnal leveszem 150 fokra. Sütési idő kb 70 perc.
A fagyasztott vegyes gyümölcsöt kevés cukorral felforralom, kihűtöm (darabos házi lekvár is jó).
A habtejszínt (a habfixálóval) kemény habbá verem, rásimítom a kihűlt tojáshabra. A “gyümölcslekvárt” a tetejére simítom. Szeletelt mandulát és csokireszeléket is szórhatunk a tetejére.