Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra kell előmelegíteni.
A fehérjéket a sóval habbá verem. Mikor megszilárdul, folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a cukrot, amihez hozzákevertem a kakaóport. Tovább verem, amíg csillogó, kemény habot kapok. Ekkor adom hozzá az ecetet, keményítőt. Gépet leállítva egy spatulával óvatosan hozzákeverem a mandulát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, kör alakúra simítom a tojáshabot.
Sütőbe téve a hőmérsékletet azonnal leveszem 150 fokra. Sütési idő kb 70 perc.
A fagyasztott vegyes gyümölcsöt kevés cukorral felforralom, kihűtöm (darabos házi lekvár is jó).
A habtejszínt (a habfixálóval) kemény habbá verem, rásimítom a kihűlt tojáshabra. A “gyümölcslekvárt” a tetejére simítom. Szeletelt mandulát és csokireszeléket is szórhatunk a tetejére.