Kakaós pavlova

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-5 tojásfehérje
  • csipet só
  • 250 g cukor
  • 100 g őrölt mandula
  • 1 tk ecet
  • 1,5 ek holland kakaópor
  • 1 csapott ek étkezési keményítő

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • mirelit erdei gyümölcs
  • kevés cukor
  • étcsokoládé
  • szeletelt mandula

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra kell előmelegíteni.

A fehérjéket a sóval habbá verem. Mikor megszilárdul, folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a cukrot, amihez hozzákevertem a kakaóport. Tovább verem, amíg csillogó, kemény habot kapok. Ekkor adom hozzá az ecetet, keményítőt. Gépet leállítva egy spatulával óvatosan hozzákeverem a mandulát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe, kör alakúra simítom a tojáshabot.

Sütőbe téve a hőmérsékletet azonnal leveszem 150 fokra. Sütési idő kb 70 perc.

A fagyasztott vegyes gyümölcsöt kevés cukorral felforralom, kihűtöm (darabos házi lekvár is jó).

A habtejszínt (a habfixálóval) kemény habbá verem, rásimítom a kihűlt tojáshabra. A “gyümölcslekvárt” a tetejére simítom. Szeletelt mandulát és csokireszeléket is szórhatunk a tetejére.