Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaókrémes burgonyatorta recept

Kakaókrémes burgonyatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél cs sütőpor
    • 3 ek finomliszt
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 25 dkg főtt, áttört, kihűlt burgonya
    • 25 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 3 ek rum
    • 4 dkg keserű kakaópor
    • 25 dkg főtt, áttört, kihűlt burgonya
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a porcukorral géppel habosra keverjük, majd mehet bele a burgonya, a liszt, a zsemlemorzsa és a sütőpor keveréke. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    Egy vajjal kikent és lisztezett, 24 cm-es sütőformába simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük (180 fok vagy légkeverésen 160 fok), majd hűlni hagyjuk.

    A krémhez a margarint habosra keverjük, majd a porcukorral újra. Beletesszük a burgonyát, a kakaót, a rumot és a vaníliás cukrot és ezekkel jól összedolgozzuk.

    Ha megfelelően kihűlt a tészta, félbevágjuk, és először belül, majd kívül is megkenjük. (Az enyém csak kívűl lett megkenve, mert fél adagot sütöttem .)

    Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá