Hozzávalók:
A krémhez:
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral géppel habosra keverjük, majd mehet bele a burgonya, a liszt, a zsemlemorzsa és a sütőpor keveréke. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy vajjal kikent és lisztezett, 24 cm-es sütőformába simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük (180 fok vagy légkeverésen 160 fok), majd hűlni hagyjuk.
A krémhez a margarint habosra keverjük, majd a porcukorral újra. Beletesszük a burgonyát, a kakaót, a rumot és a vaníliás cukrot és ezekkel jól összedolgozzuk.
Ha megfelelően kihűlt a tészta, félbevágjuk, és először belül, majd kívül is megkenjük. (Az enyém csak kívűl lett megkenve, mert fél adagot sütöttem .)
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.