Kakaókrémes burgonyatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél cs sütőpor
  • 3 ek finomliszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 25 dkg főtt, áttört, kihűlt burgonya
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás

A krémhez:

  • 3 ek rum
  • 4 dkg keserű kakaópor
  • 25 dkg főtt, áttört, kihűlt burgonya
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral géppel habosra keverjük, majd mehet bele a burgonya, a liszt, a zsemlemorzsa és a sütőpor keveréke. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy vajjal kikent és lisztezett, 24 cm-es sütőformába simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük (180 fok vagy légkeverésen 160 fok), majd hűlni hagyjuk.

A krémhez a margarint habosra keverjük, majd a porcukorral újra. Beletesszük a burgonyát, a kakaót, a rumot és a vaníliás cukrot és ezekkel jól összedolgozzuk.

Ha megfelelően kihűlt a tészta, félbevágjuk, és először belül, majd kívül is megkenjük. (Az enyém csak kívűl lett megkenve, mert fél adagot sütöttem .)

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.