Jókai torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
Narancsos hab:
- 2 dl állati habtejszín
- 2 dl növényi habtejszín
- 2 narancs leve
- 3 lapzselatin
Kakaós hab:
- 2 dl állati habtejszín
- 2 dl növényi habtejszín
- 2 dkg kakaópor (cukrozatlan)
- 3 lapzselatin
Díszítés:
- 5 dkg cukorból készült karamell
- csokidara
Elkészítése:
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukor egyharmadát, kemény habot készítünk. A tojások sárgáit a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük. A sárgájához több fázisba, óvatosan hozzákeverjük a fehérje kemény habját, majd az átszitált lisztet is beleforgatjuk. Kerek tortaformában (a forma alját kenjük ki, szabjunk bele papírt, erre öntsük a masszát), előmelegített sütőben, 180 °C fokon sütjük ki kb 40 percig. Ellenőrizzük tűpróbával. Rácsra borítva lehúzzuk a papírt, s kihűtjük a tésztát. Két lapra szeljük, egy vastagabbra, és egy vékonyabbra.
A lapzselatinokat beáztatjuk 10 percre hideg vízbe, majd kinyomjuk belőlük a vizet és megolvasztjuk. A habtejszínt elfelezzük és két tálban külön, kemény habbá verjük. Közben hozzá adjuk az egyikhez a narancsok facsart levét és a 3 lapzselatinból olvasztott zselét. Jól elkeverjük, kemény legyen a habunk.
A másik habtejszín adaghoz a kakaóport keverjük hozzá és a másik 3 lapzselatint.
A vastagabb lapot visszatesszük a formába, rákenjük a csokis habot (egy keveset tegyünk félre díszíteni), majd a vékony lap kerül rá és erre a narancsos habot kenjük. A tortát hűtőben lehűtjük.
A formát körbe vágva leválasztjuk a tortáról, krémmel körbe kenjük és csokidarával panírozzuk. Tetejére hab rózsákat nyomunk ízlés szerint, majd karamellel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


