Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jókai torta recept

Jókai torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg kristálycukor
    • 12 dkg liszt

    Narancsos hab:

    • 2 dl állati habtejszín
    • 2 dl növényi habtejszín
    • 2 narancs leve
    • 3 lapzselatin

    Kakaós hab:

    • 2 dl állati habtejszín
    • 2 dl növényi habtejszín
    • 2 dkg kakaópor (cukrozatlan)
    • 3 lapzselatin

    Díszítés:

    • 5 dkg cukorból készült karamell
    • csokidara

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukor egyharmadát, kemény habot készítünk. A tojások sárgáit a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük. A sárgájához több fázisba, óvatosan hozzákeverjük a fehérje kemény habját, majd az átszitált lisztet is beleforgatjuk. Kerek tortaformában (a forma alját kenjük ki, szabjunk bele papírt, erre öntsük a masszát), előmelegített sütőben, 180 °C fokon sütjük ki kb 40 percig. Ellenőrizzük tűpróbával. Rácsra borítva lehúzzuk a papírt, s kihűtjük a tésztát. Két lapra szeljük, egy vastagabbra, és egy vékonyabbra.

    A lapzselatinokat beáztatjuk 10 percre hideg vízbe, majd kinyomjuk belőlük a vizet és megolvasztjuk. A habtejszínt elfelezzük és két tálban külön, kemény habbá verjük. Közben hozzá adjuk az egyikhez a narancsok facsart levét és a 3 lapzselatinból olvasztott zselét. Jól elkeverjük, kemény legyen a habunk.

    A másik habtejszín adaghoz a kakaóport keverjük hozzá és a másik 3 lapzselatint.

    A vastagabb lapot visszatesszük a formába, rákenjük a csokis habot (egy keveset tegyünk félre díszíteni), majd a vékony lap kerül rá és erre a narancsos habot kenjük. A tortát hűtőben lehűtjük.

    A formát körbe vágva leválasztjuk a tortáról, krémmel körbe kenjük és csokidarával panírozzuk. Tetejére hab rózsákat nyomunk ízlés szerint, majd karamellel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá