Jókai torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
Narancsos hab:
- 2 dl állati habtejszín
- 2 dl növényi habtejszín
- 2 narancs leve
- 3 lapzselatin
Kakaós hab:
- 2 dl állati habtejszín
- 2 dl növényi habtejszín
- 2 dkg kakaópor (cukrozatlan)
- 3 lapzselatin
Díszítés:
- 5 dkg cukorból készült karamell
- csokidara
Elkészítése:
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukor egyharmadát, kemény habot készítünk. A tojások sárgáit a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük. A sárgájához több fázisba, óvatosan hozzákeverjük a fehérje kemény habját, majd az átszitált lisztet is beleforgatjuk. Kerek tortaformában (a forma alját kenjük ki, szabjunk bele papírt, erre öntsük a masszát), előmelegített sütőben, 180 °C fokon sütjük ki kb 40 percig. Ellenőrizzük tűpróbával. Rácsra borítva lehúzzuk a papírt, s kihűtjük a tésztát. Két lapra szeljük, egy vastagabbra, és egy vékonyabbra.
A lapzselatinokat beáztatjuk 10 percre hideg vízbe, majd kinyomjuk belőlük a vizet és megolvasztjuk. A habtejszínt elfelezzük és két tálban külön, kemény habbá verjük. Közben hozzá adjuk az egyikhez a narancsok facsart levét és a 3 lapzselatinból olvasztott zselét. Jól elkeverjük, kemény legyen a habunk.
A másik habtejszín adaghoz a kakaóport keverjük hozzá és a másik 3 lapzselatint.
A vastagabb lapot visszatesszük a formába, rákenjük a csokis habot (egy keveset tegyünk félre díszíteni), majd a vékony lap kerül rá és erre a narancsos habot kenjük. A tortát hűtőben lehűtjük.
A formát körbe vágva leválasztjuk a tortáról, krémmel körbe kenjük és csokidarával panírozzuk. Tetejére hab rózsákat nyomunk ízlés szerint, majd karamellel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »