Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos-tejszínes barack torta recept

Joghurtos-tejszínes barack torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek víz
    • 1 cs sütőpor
    • 16 ek kanál cukor
    • 16 ek kanál liszt

    Krém:

    • 3 db barack joghurt
    • 1 barack befőtt
    • 0,5 l tejszínhab
    • 2 cs kicsi színtelen tortazselé

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk. A cukor felét kikeverjük a sárgákkal, a maradék cukorral felverjük keményre a fehérjéket. A habba óvatosan belekeverjük felváltva a sárgákat és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és megszórunk liszttel, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
    A krémhez a befőttet apróra összevágjuk, majd összekeverjük a joghurttal. A tejszínt felverjük keményre. Fél dl baracklében feloldjuk a zselatint és addig melegítjük, meg el nem olvad, de nem szabad forralni! A langyos zselatint hozzákeverjük a barackos joghurttal, majd hozzákeverem a tejszínhab felét. A megsült tésztát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel. Ízlés szerint díszítjük a maradék habbal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá