Joghurtos-tejszínes barack torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 1 cs sütőpor
- 16 ek kanál cukor
- 16 ek kanál liszt
Krém:
- 3 db barack joghurt
- 1 barack befőtt
- 0,5 l tejszínhab
- 2 cs kicsi színtelen tortazselé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A cukor felét kikeverjük a sárgákkal, a maradék cukorral felverjük keményre a fehérjéket. A habba óvatosan belekeverjük felváltva a sárgákat és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és megszórunk liszttel, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a befőttet apróra összevágjuk, majd összekeverjük a joghurttal. A tejszínt felverjük keményre. Fél dl baracklében feloldjuk a zselatint és addig melegítjük, meg el nem olvad, de nem szabad forralni! A langyos zselatint hozzákeverjük a barackos joghurttal, majd hozzákeverem a tejszínhab felét. A megsült tésztát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel. Ízlés szerint díszítjük a maradék habbal.