Joghurt torta recept
Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg porcukor
- 9 dkg liszt
- 2 pohár joghurt
- 2 pohár tejszín
- 1 cs zselatin
- 1 sütőpor
- barack befőtt
- rumkivonat
- víz
Elkészítése:
Piskóta tészta: 4 db tojást 15 dkg porcukorral habosra keverünk(a fehérjét külön felverni) Közben hozzáadunk 3 ek vizet,majd 9 dkg lisztet késhegynyi sütőport s végül a felvert fehérjét. Összekeverjük. Nagy tortaformában megsütjük.
A kihűlt tésztára bármilyen nyers vagy konzerv gyümölcsöt teszünk sűrűn. (A gyümölcsöt csepegtessük le!)
Felsőrész:2 pohár joghurtot elkeverünk 15 dkg cukorral közben 2 pohár tejszínt (kb 3 dl) kemény habbá verünk majd a kettőt összekeverjük, ezután 8 ek gyümölcslevet pici rumkivonatot 2 ek zselatint 1/2 dl vízzel elkeverünk és forráspontig melegítjük, majd a joghurtos tejszínes keverékhez öntjük. Az így elkészített keveréket óvatosan a gyümölccsel megrakott tésztára öntjük és hűtőbe tesszük. Kb 1 óra múlva a tetejét is díszíthetjük gyümölccsel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

