Joghurt torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 9 dkg liszt
  • 2 pohár joghurt
  • 2 pohár tejszín
  • 1 cs zselatin
  • 1 sütőpor
  • barack befőtt
  • rumkivonat
  • víz

Elkészítése:
Piskóta tészta: 4 db tojást 15 dkg porcukorral habosra keverünk(a fehérjét külön felverni) Közben hozzáadunk 3 ek vizet,majd 9 dkg lisztet késhegynyi sütőport s végül a felvert fehérjét. Összekeverjük. Nagy tortaformában megsütjük.
A kihűlt tésztára bármilyen nyers vagy konzerv gyümölcsöt teszünk sűrűn. (A gyümölcsöt csepegtessük le!)
Felsőrész:2 pohár joghurtot elkeverünk 15 dkg cukorral közben 2 pohár tejszínt (kb 3 dl) kemény habbá verünk majd a kettőt összekeverjük, ezután 8 ek gyümölcslevet pici rumkivonatot 2 ek zselatint 1/2 dl vízzel elkeverünk és forráspontig melegítjük, majd a joghurtos tejszínes keverékhez öntjük. Az így elkészített keveréket óvatosan a gyümölccsel megrakott tésztára öntjük és hűtőbe tesszük. Kb 1 óra múlva a tetejét is díszíthetjük gyümölccsel.