Ildikó kedvenc tortája recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
- sárgabaracklekvár
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 1 doboz őszibarack konzerv
- 2 csomag tejszínhabpor a szükséges tejjel
- 2 csomag habfixáló
Elkészítése:
5 tojásból piskótát készítünk, sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben megsütjük. Ha elkészült még melegen nedves konyharuhába feltekerjük.
Ahogy kihűlt megkenjük baracklekvárral és újból feltekerjük, majd ujjnyi vastagra szeleteljük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot.
A pudingport a tejben felfőzzük, és ha kihűlt a túrós krémhez keverjük.
Előveszünk egy 22 cm-es tortaformát, majd kirakjuk az alját és az oldalát piskótatekercsekkel, jó szorosan, hogy ne legyen közöttük üres hely. Beletöltjük a túrós krémet, majd kirakjuk a tetejét őszibarackkal.
A tejszínt elkészítjük a leírás szerint és kidíszítjük, majd megszórjuk tortadarával vagy olvasztott csokival.
Tipp:
Más gyümölccsel is elkészíthető a torta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »