Húsvéti Malakoff torta recept
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 1 ek étkezési keményítő
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek víz
- 1 tk sütőpor
A krémhez
- 1/2 tasak házi krémes krém
- 4 dl tej
- 6 db babapiskóta
- 3 dkg mandulapehely
- narancshéj csíkok (1 db narancsból)
- 2,5 dl tejszín
- 2 tk porcukor
- 2 dl presszó kávé
- 3 ek jamaicai rum aroma
A díszítéshez
- 4 db babapiskóta (ferdén félbevágva)
Elkészítése:
A piskótát 24 cm-es tortaformában megsütjük az alapanyagokból.
A kávéba belekevertem az aromát, és a piskótákat egyenként megmártottam benne. Elosztottam a tortalapon, majd a krémes krémport a tejjel 3 perc alatt keményre felvertem. A piskótára kentem, majd a hűtőben dermedésig hűtöttem.
A tejszínből és a cukorból habot vertem, és a csillagcsővel ellátott habzsákból díszítést készítettem, majd a félbevágott babapiskótával díszítettem.
Megszórtam mandulával, és mindegyik habrózsa mellé narancshéjából csíkokat vágtam, ezzel díszítettem a piskótát. Behűtve tálaljuk.
Tipp:
Tanácsok, tippek
Nekem sajnos nem volt narancsom idehaza, ezért elmaradt a tortáról, de anélkül is nagyon finom volt.
Ha nagy a család, akkor érdemes dupla adagot készíteni belőle.