Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hercegnő torta recept

Hercegnő torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótatekercs:

    • 5+5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5+5 ek cukor
    • 3+3 ek rétesliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 5 +5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjéből felvert hab
    • lekvár a tekercseket megtölteni

    Gesztenyés krém:

    • 4 dl tej
    • 4 púpos ek sima liszt
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • pici rum
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 1 zseléfix (vagy színtelen tortazselé)

    Díszíteni:

    • fél liter cukrászhab (cukrozott)
    • ételfesték, amilyen színű ruhát szeretnénk
    • dekor cukor

    Továbbá:

    • műanyag baba (kb. 15-20 cm magas)
    • folpack körbetekerni

    Elkészítése:

    Piskótatekercs készítése:

    5 tojássárgát és 5 ek cukrot habosra keverünk. Hozzáadunk 3 ek réteslisztet és fél csomag sütőport, végül az 5 tojás fehérjéből felvert habot is óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    Melegen kiborítjuk egy tiszta, nedves konyharuhára és feltekerjük. 10 perc után kitekerjük a tekercset, és megkenjük lekvárral, újra feltekerjük, és felszeleteljük.

    A folyamatot megismételjük, mert két piskótatekercs szükséges a tortához!

    Gesztenyés krém:

    4 dl tejben csomómentesre keverünk 4 púpos evőkanál sima lisztet, és sűrű tejpépet főzünk. Kihűtjük.
    25 dkg gesztenyemasszát pici rummal összedolgozunk, de a rumot el is lehet hagyni.
    20 dkg vajat 20 dkg cukorral kikeverünk, majd kanalanként belekeverjük a tejpépet és a gesztenyemasszát is.

    Vegyünk egy öblös tálat (szoknya része), és béleljük ki folpack-kal, majd rakjuk ki az oldalát a felszeletelt piskótatekercsekkel, úgy hogy a tetejére is maradjon pár szelet tekercs.

    Tegyük bele a tortazselét a gesztenyés krémbe, és a krémet öntsük bele a piskótával kirakott tálba.
    A félretett piskótatekercsekkel fedjük le a krém tetejét, és egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe.
    Másnap borítsuk tálcára a tálat, és a folpack-kal betekert babát nyomjuk a közepébe. Célszerű úgy kirakni a tálat a piskótával, hogy a közepén kis rést hagyunk (1-2 cm), hogy a babát jobban bele tudjuk nyomni a tortába.

    Díszítés:

    A felvert tejszínhabba nagyon óvatosan csepegtessük bele az ételfestéket, lassú keverés közben.
    Tortadíszítővel, vagy habzsákkal kidíszítjük a ruhát, függőleges csíkokat húzva. Szórhatunk rá dekor cukrot is, vagy apró marcipán virágokkal is lehet díszíteni.

    Tipp:

    Inkább legyen világosabb a torta színe, mert ha nagyon sok ételfesték kerül a tejszínhabba, akkor nehéz lesz díszíteni, és a tejszínhab is folyóssá válhat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá