Hozzávalók:
Piskótatekercs:
Gesztenyés krém:
Díszíteni:
Továbbá:
Elkészítése:
5 tojássárgát és 5 ek cukrot habosra keverünk. Hozzáadunk 3 ek réteslisztet és fél csomag sütőport, végül az 5 tojás fehérjéből felvert habot is óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Melegen kiborítjuk egy tiszta, nedves konyharuhára és feltekerjük. 10 perc után kitekerjük a tekercset, és megkenjük lekvárral, újra feltekerjük, és felszeleteljük.
A folyamatot megismételjük, mert két piskótatekercs szükséges a tortához!
4 dl tejben csomómentesre keverünk 4 púpos evőkanál sima lisztet, és sűrű tejpépet főzünk. Kihűtjük.
25 dkg gesztenyemasszát pici rummal összedolgozunk, de a rumot el is lehet hagyni.
20 dkg vajat 20 dkg cukorral kikeverünk, majd kanalanként belekeverjük a tejpépet és a gesztenyemasszát is.
Vegyünk egy öblös tálat (szoknya része), és béleljük ki folpack-kal, majd rakjuk ki az oldalát a felszeletelt piskótatekercsekkel, úgy hogy a tetejére is maradjon pár szelet tekercs.
Tegyük bele a tortazselét a gesztenyés krémbe, és a krémet öntsük bele a piskótával kirakott tálba.
A félretett piskótatekercsekkel fedjük le a krém tetejét, és egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe.
Másnap borítsuk tálcára a tálat, és a folpack-kal betekert babát nyomjuk a közepébe. Célszerű úgy kirakni a tálat a piskótával, hogy a közepén kis rést hagyunk (1-2 cm), hogy a babát jobban bele tudjuk nyomni a tortába.
A felvert tejszínhabba nagyon óvatosan csepegtessük bele az ételfestéket, lassú keverés közben.
Tortadíszítővel, vagy habzsákkal kidíszítjük a ruhát, függőleges csíkokat húzva. Szórhatunk rá dekor cukrot is, vagy apró marcipán virágokkal is lehet díszíteni.
Inkább legyen világosabb a torta színe, mert ha nagyon sok ételfesték kerül a tejszínhabba, akkor nehéz lesz díszíteni, és a tejszínhab is folyóssá válhat.