Hercegnő torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótatekercs:

  • 5+5 tojássárgája
  • 5+5 ek cukor
  • 3+3 ek rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 +5 tojásfehérjéből felvert hab
  • lekvár a tekercseket megtölteni

Gesztenyés krém:

  • 4 dl tej
  • 4 púpos ek sima liszt
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • pici rum
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 zseléfix (vagy színtelen tortazselé)

Díszíteni:

  • fél liter cukrászhab (cukrozott)
  • ételfesték, amilyen színű ruhát szeretnénk
  • dekor cukor

Továbbá:

  • műanyag baba (kb. 15-20 cm magas)
  • folpack körbetekerni

Elkészítése:

Piskótatekercs készítése:

5 tojássárgát és 5 ek cukrot habosra keverünk. Hozzáadunk 3 ek réteslisztet és fél csomag sütőport, végül az 5 tojás fehérjéből felvert habot is óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Melegen kiborítjuk egy tiszta, nedves konyharuhára és feltekerjük. 10 perc után kitekerjük a tekercset, és megkenjük lekvárral, újra feltekerjük, és felszeleteljük.

A folyamatot megismételjük, mert két piskótatekercs szükséges a tortához!

Gesztenyés krém:

4 dl tejben csomómentesre keverünk 4 púpos evőkanál sima lisztet, és sűrű tejpépet főzünk. Kihűtjük.
25 dkg gesztenyemasszát pici rummal összedolgozunk, de a rumot el is lehet hagyni.
20 dkg vajat 20 dkg cukorral kikeverünk, majd kanalanként belekeverjük a tejpépet és a gesztenyemasszát is.

Vegyünk egy öblös tálat (szoknya része), és béleljük ki folpack-kal, majd rakjuk ki az oldalát a felszeletelt piskótatekercsekkel, úgy hogy a tetejére is maradjon pár szelet tekercs.

Tegyük bele a tortazselét a gesztenyés krémbe, és a krémet öntsük bele a piskótával kirakott tálba.
A félretett piskótatekercsekkel fedjük le a krém tetejét, és egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe.
Másnap borítsuk tálcára a tálat, és a folpack-kal betekert babát nyomjuk a közepébe. Célszerű úgy kirakni a tálat a piskótával, hogy a közepén kis rést hagyunk (1-2 cm), hogy a babát jobban bele tudjuk nyomni a tortába.

Díszítés:

A felvert tejszínhabba nagyon óvatosan csepegtessük bele az ételfestéket, lassú keverés közben.
Tortadíszítővel, vagy habzsákkal kidíszítjük a ruhát, függőleges csíkokat húzva. Szórhatunk rá dekor cukrot is, vagy apró marcipán virágokkal is lehet díszíteni.

Tipp:

Inkább legyen világosabb a torta színe, mert ha nagyon sok ételfesték kerül a tejszínhabba, akkor nehéz lesz díszíteni, és a tejszínhab is folyóssá válhat.