Hatlapos lovas torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs szalalkáli
- annyi tej, amennyit felvesz (kb 2-3 dl)
A krémhez:
- 12 dl tej
- 3 csomag karamellás pudingpor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
A hamis marcipánhoz:
- 1 dl tej
- 350 g kristálycukor
- 100 g rétesliszt
- 100 g finomliszt
- 100 g margarin
- ételszínezék
- rum vagy mandula aroma
Elkészítése:
A szalalkálit feloldjuk tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. 6 egyenlő részre vágjuk és alaposan belisztezett deszkán egyenként vékonyra kinyújtjuk. A lapokat tepsi hátán kisütjük. Az elsőnél érdemes meglisztezni a tepsit, de a többinél már nem kell.
180 fokon kb 7-8 perc alatt megsülnek a lapok. Vigyázat, ne süssük túl!
Az 5 tojássárgájából, a pudingból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, majd melegen belekeverjük a margarint és a keményre felvert tojásfehérjéket. A tésztalapokat a meleg krémmel megtöltjük, de egy keveset félrerakunk, amivel majd kívül bekenjük. Másnap szeletelhető lesz.
A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd kis lángon gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a margarint, a színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor kiszedjük az edényből és sodrófával kinyújtjuk.
A kivágott hatlapos formát bekenjük a félrerakott krémmel és beborítjuk a marcipánnal, majd díszítjük a képen látható formában.
Tipp:
Az egy adag marcipánt elkészítem és a színezék berakása előtt kiveszek annyi adagot (és mennyiséget), amennyi szín kell a díszítéshez. Utána külön-külön keverem bele az ételszínezéket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »