Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hatlapos lovas torta recept

Hatlapos lovas torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs szalalkáli
    • annyi tej, amennyit felvesz (kb 2-3 dl)

    A krémhez:

    • 12 dl tej
    • 3 csomag karamellás pudingpor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin

    A hamis marcipánhoz:

    • 1 dl tej
    • 350 g kristálycukor
    • 100 g rétesliszt
    • 100 g finomliszt
    • 100 g margarin
    • ételszínezék
    • rum vagy mandula aroma

    Elkészítése:

    A szalalkálit feloldjuk tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. 6 egyenlő részre vágjuk és alaposan belisztezett deszkán egyenként vékonyra kinyújtjuk. A lapokat tepsi hátán kisütjük. Az elsőnél érdemes meglisztezni a tepsit, de a többinél már nem kell.

    180 fokon kb 7-8 perc alatt megsülnek a lapok. Vigyázat, ne süssük túl!

    Az 5 tojássárgájából, a pudingból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, majd melegen belekeverjük a margarint és a keményre felvert tojásfehérjéket. A tésztalapokat a meleg krémmel megtöltjük, de egy keveset félrerakunk, amivel majd kívül bekenjük. Másnap szeletelhető lesz.

    A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd kis lángon gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a margarint, a színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor kiszedjük az edényből és sodrófával kinyújtjuk.

    A kivágott hatlapos formát bekenjük a félrerakott krémmel és beborítjuk a marcipánnal, majd díszítjük a képen látható formában.

    Tipp:

    Az egy adag marcipánt elkészítem és a színezék berakása előtt kiveszek annyi adagot (és mennyiséget), amennyi szín kell a díszítéshez. Utána külön-külön keverem bele az ételszínezéket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá