Hatlapos lovas torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs szalalkáli
- annyi tej, amennyit felvesz (kb 2-3 dl)
A krémhez:
- 12 dl tej
- 3 csomag karamellás pudingpor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
A hamis marcipánhoz:
- 1 dl tej
- 350 g kristálycukor
- 100 g rétesliszt
- 100 g finomliszt
- 100 g margarin
- ételszínezék
- rum vagy mandula aroma
Elkészítése:
A szalalkálit feloldjuk tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. 6 egyenlő részre vágjuk és alaposan belisztezett deszkán egyenként vékonyra kinyújtjuk. A lapokat tepsi hátán kisütjük. Az elsőnél érdemes meglisztezni a tepsit, de a többinél már nem kell.
180 fokon kb 7-8 perc alatt megsülnek a lapok. Vigyázat, ne süssük túl!
Az 5 tojássárgájából, a pudingból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, majd melegen belekeverjük a margarint és a keményre felvert tojásfehérjéket. A tésztalapokat a meleg krémmel megtöltjük, de egy keveset félrerakunk, amivel majd kívül bekenjük. Másnap szeletelhető lesz.
A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd kis lángon gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a margarint, a színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor kiszedjük az edényből és sodrófával kinyújtjuk.
A kivágott hatlapos formát bekenjük a félrerakott krémmel és beborítjuk a marcipánnal, majd díszítjük a képen látható formában.
Tipp:
Az egy adag marcipánt elkészítem és a színezék berakása előtt kiveszek annyi adagot (és mennyiséget), amennyi szín kell a díszítéshez. Utána külön-külön keverem bele az ételszínezéket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »