Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A hamis marcipánhoz:
Elkészítése:
A szalalkálit feloldjuk tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. 6 egyenlő részre vágjuk és alaposan belisztezett deszkán egyenként vékonyra kinyújtjuk. A lapokat tepsi hátán kisütjük. Az elsőnél érdemes meglisztezni a tepsit, de a többinél már nem kell.
180 fokon kb 7-8 perc alatt megsülnek a lapok. Vigyázat, ne süssük túl!
Az 5 tojássárgájából, a pudingból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, majd melegen belekeverjük a margarint és a keményre felvert tojásfehérjéket. A tésztalapokat a meleg krémmel megtöltjük, de egy keveset félrerakunk, amivel majd kívül bekenjük. Másnap szeletelhető lesz.
A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd kis lángon gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a margarint, a színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor kiszedjük az edényből és sodrófával kinyújtjuk.
A kivágott hatlapos formát bekenjük a félrerakott krémmel és beborítjuk a marcipánnal, majd díszítjük a képen látható formában.
Az egy adag marcipánt elkészítem és a színezék berakása előtt kiveszek annyi adagot (és mennyiséget), amennyi szín kell a díszítéshez. Utána külön-külön keverem bele az ételszínezéket.