Habos-túrós torta recept
 
                            Hozzávalók:
Tészta:
- 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 10 evőkanál kristálycukor
- 10 evőkanál liszt
Krémhez:
- 1/4 kg túró
- 2 kanál tejföl
- cukor ízlés szerint
- pici só
- vaníliás cukor
- citromhéj
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 1 nagy csomag babapiskóta
- pár kocka tejcsoki
Elkészítése:
A tojás sárgáját kikeverem a cukorral, majd a fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgás masszához hozzá keverem a lisztet,a sütőport, majd óvatosan a tojáshabot. Lisztezett, zsírozott tortaformában megsütöm. A tésztába tetszés szerint apró tejcsoki darabokat is lehet keverni, sütés közben megolvad a tésztában. A krémhez a habtejszínt felverem, a túrót a tejföllel, a cukorral, a citromhéjjal, egy pici sóval összekeverem. Hozzáadom a felvert habtejszínt,és összedolgozom. Ha hígabb lenne,kevés zselatint lehet főzni,és belekeverni. A tortaalapot 3 részre vágom,megtöltöm krémmel,a tetejére és oldalára is kenek. Az oldalát babapiskótával, a tetejét piskóta tallérral rögzítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

