Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-túrós torta recept

Habos-túrós torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 evőkanál kristálycukor
    • 10 evőkanál liszt

    Krémhez:

    • 1/4 kg túró
    • 2 kanál tejföl
    • cukor ízlés szerint
    • pici só
    • vaníliás cukor
    • citromhéj
    • 2 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 1 nagy csomag babapiskóta
    • pár kocka tejcsoki

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját kikeverem a cukorral, majd a fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgás masszához hozzá keverem a lisztet,a sütőport, majd óvatosan a tojáshabot. Lisztezett, zsírozott tortaformában megsütöm. A tésztába tetszés szerint apró tejcsoki darabokat is lehet keverni, sütés közben megolvad a tésztában. A krémhez a habtejszínt felverem, a túrót a tejföllel, a cukorral, a citromhéjjal, egy pici sóval összekeverem. Hozzáadom a felvert habtejszínt,és összedolgozom. Ha hígabb lenne,kevés zselatint lehet főzni,és belekeverni. A tortaalapot 3 részre vágom,megtöltöm krémmel,a tetejére és oldalára is kenek. Az oldalát babapiskótával, a tetejét piskóta tallérral rögzítem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá