Habos-túrós torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Habos-túrós torta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 evőkanál liszt

Krémhez:

  • 1/4 kg túró
  • 2 kanál tejföl
  • cukor ízlés szerint
  • pici só
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 2 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • pár kocka tejcsoki

Elkészítése:

A tojás sárgáját kikeverem a cukorral, majd a fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgás masszához hozzá keverem a lisztet,a sütőport, majd óvatosan a tojáshabot. Lisztezett, zsírozott tortaformában megsütöm. A tésztába tetszés szerint apró tejcsoki darabokat is lehet keverni, sütés közben megolvad a tésztában. A krémhez a habtejszínt felverem, a túrót a tejföllel, a cukorral, a citromhéjjal, egy pici sóval összekeverem. Hozzáadom a felvert habtejszínt,és összedolgozom. Ha hígabb lenne,kevés zselatint lehet főzni,és belekeverni. A tortaalapot 3 részre vágom,megtöltöm krémmel,a tetejére és oldalára is kenek. Az oldalát babapiskótával, a tetejét piskóta tallérral rögzítem.