Habos epertorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 40 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 40 dkg natúr joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag zselatinpor (25 gr)
- 10-15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál víz vagy eperlé
Díszítéshez:
- pár szem eper
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapot sütünk, mikor kihűlt két lapra vágjuk. Az epret megmossuk, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük. A zselatint beáztatjuk 6 ek. vízbe vagy eperlébe és állni hagyjuk. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
A zselatint felmelegítjük, hozzáadunk 3 ek. mascarponés krémet, majd a krém egészéhez adjuk, jól átkeverjük. A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a pépesített eperhez. A habos epret beleforgatjuk a zselatinos mascarponéba. A piskótalapunk köré felrakjuk a kapcsos tortaformát, rásimítjuk a krémet és befedjük a másik tortalappal, kicsit megnyomkodjuk.
Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk.
A habtejszínt habbá verjük, habzsákba töltjük és ezzel díszítjük a tortánkat. Pár szem eperrel dekoráljuk.
Tipp:
A zselatint eperlében oldottam fel, így én csak 10 dkg cukrot használtam, mert az eperlé is édesített a krémen. Kellemesen savanykás-édes krémet kaptam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »