Habos epertorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 40 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 40 dkg natúr joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag zselatinpor (25 gr)
- 10-15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál víz vagy eperlé
Díszítéshez:
- pár szem eper
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapot sütünk, mikor kihűlt két lapra vágjuk. Az epret megmossuk, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük. A zselatint beáztatjuk 6 ek. vízbe vagy eperlébe és állni hagyjuk. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
A zselatint felmelegítjük, hozzáadunk 3 ek. mascarponés krémet, majd a krém egészéhez adjuk, jól átkeverjük. A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a pépesített eperhez. A habos epret beleforgatjuk a zselatinos mascarponéba. A piskótalapunk köré felrakjuk a kapcsos tortaformát, rásimítjuk a krémet és befedjük a másik tortalappal, kicsit megnyomkodjuk.
Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk.
A habtejszínt habbá verjük, habzsákba töltjük és ezzel díszítjük a tortánkat. Pár szem eperrel dekoráljuk.
Tipp:
A zselatint eperlében oldottam fel, így én csak 10 dkg cukrot használtam, mert az eperlé is édesített a krémen. Kellemesen savanykás-édes krémet kaptam.