Habos diótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 9 ek liszt
- 3 ek darált dió
- 3 cs sütőpor
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1,1 l tej
- 5 dkg darált dió
- 1 ü rum vagy rumaroma (0,5 dl)
- 40 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
- 2 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 6 ek liszt
Díszítés:
- 6 dl habtejszín
- 2 cs habfixáló
- pörkölt, darált dió
- vágatlan dió
Elkészítése:
3 tojást a habverő keverőtáljába ütünk, hozzáadunk 3 ek cukrot és 10 perc alatt keményre felverjük. 3 ek lisztet elkeverünk 1 ek darált dióval és 1 cs sütőporral. A felvert tojáshoz forgatjuk a lisztes elegyet óvatosan, majd egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük a lapot. A maradék alapanyagokból másik két lapot sütünk.
A krémhez kevés tejben elkeverjük a lisztet és a pudingport, majd felöntjük a maradék tejjel és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. A margarint, porcukrot és a vaníliás cukrot a pudingos krémbe dolgozzuk, kihabosítjuk, majd a darált dióval, citrom levével és héjával, valamint a rummal ízesítjük. A habtejszínt a fixálóval felverjük, majd ezt is a pudingos krémhez dolgozzuk.
A lapokat betöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is megkenjük vele. A habtejszínt felverjük a fixálóval, majd ízlés szerint díszítjük a tortát.