Habos diótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 9 tojás
  • 9 ek cukor
  • 9 ek liszt
  • 3 ek darált dió
  • 3 cs sütőpor

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1,1 l tej
  • 5 dkg darált dió
  • 1 ü rum vagy rumaroma (0,5 dl)
  • 40 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 6 ek liszt

Díszítés:

  • 6 dl habtejszín
  • 2 cs habfixáló
  • pörkölt, darált dió
  • vágatlan dió

Elkészítése:

3 tojást a habverő keverőtáljába ütünk, hozzáadunk 3 ek cukrot és 10 perc alatt keményre felverjük. 3 ek lisztet elkeverünk 1 ek darált dióval és 1 cs sütőporral. A felvert tojáshoz forgatjuk a lisztes elegyet óvatosan, majd egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük a lapot. A maradék alapanyagokból másik két lapot sütünk.

A krémhez kevés tejben elkeverjük a lisztet és a pudingport, majd felöntjük a maradék tejjel és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. A margarint, porcukrot és a vaníliás cukrot a pudingos krémbe dolgozzuk, kihabosítjuk, majd a darált dióval, citrom levével és héjával, valamint a rummal ízesítjük. A habtejszínt a fixálóval felverjük, majd ezt is a pudingos krémhez dolgozzuk.

A lapokat betöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is megkenjük vele. A habtejszínt felverjük a fixálóval, majd ízlés szerint díszítjük a tortát.