Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos- ananászos álomtorta recept

Habos- ananászos álomtorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek liszt
    • 10 ek kristálycukor
    • 1/2 cs sütőpor

    Krém:

    • 2,5 dl tej
    • 3 ek liszt
    • 6 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 doboz ananászlé+ananász
    • 1,5 tk zselatin

    Hab:

    • 6 dl tejszín
    • 1 cs habfixáló

    Elkészítése:
    Piskóta:
    10 tojás fehérjét habbá verem, majd 10 ek kristálycukorral habosra keverem.Utána hozzáadom a tojás sárgákat, végül a 10 ek lisztet és a sütőport. Kivajazott-lisztezett formába simítom és 180 fokon tűpróbáig sütöm.
    A krém összetevőit felfőzöm. A hab összetevőiből robotgép segítségével kemény habot készítek. Ha kihűlt a felfőzött krém akkor óvatosan összeforgatom a tejszínhabbal. A piskótát 3 részre vágom, rumaromával meglocsolom. A tortaformát amiben sütöttem a piskótát kibélelem alufóliával, úgy hogy túlérjen minden oldalon. Beleöntöm a lecsöpögtetett gyümölcsöt, erre ráöntöm a krémet, majd erre jön az első piskótalap. Megint krém, majd piskótalap és ezt még egyszer megismétlem. Az alufóliát ráhajtom a sütire és a hűtőbe teszem kb 2-3 órára.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá