Habos- ananászos álomtorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek liszt
- 10 ek kristálycukor
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- 2,5 dl tej
- 3 ek liszt
- 6 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 doboz ananászlé+ananász
- 1,5 tk zselatin
Hab:
- 6 dl tejszín
- 1 cs habfixáló
Elkészítése:
Piskóta:
10 tojás fehérjét habbá verem, majd 10 ek kristálycukorral habosra keverem.Utána hozzáadom a tojás sárgákat, végül a 10 ek lisztet és a sütőport. Kivajazott-lisztezett formába simítom és 180 fokon tűpróbáig sütöm.
A krém összetevőit felfőzöm. A hab összetevőiből robotgép segítségével kemény habot készítek. Ha kihűlt a felfőzött krém akkor óvatosan összeforgatom a tejszínhabbal. A piskótát 3 részre vágom, rumaromával meglocsolom. A tortaformát amiben sütöttem a piskótát kibélelem alufóliával, úgy hogy túlérjen minden oldalon. Beleöntöm a lecsöpögtetett gyümölcsöt, erre ráöntöm a krémet, majd erre jön az első piskótalap. Megint krém, majd piskótalap és ezt még egyszer megismétlem. Az alufóliát ráhajtom a sütire és a hűtőbe teszem kb 2-3 órára.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »