Habos- ananászos álomtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Habos- ananászos álomtorta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 10 db tojás
  • 10 ek liszt
  • 10 ek kristálycukor
  • 1/2 cs sütőpor

Krém:

  • 2,5 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 doboz ananászlé+ananász
  • 1,5 tk zselatin

Hab:

  • 6 dl tejszín
  • 1 cs habfixáló

Elkészítése:
Piskóta:
10 tojás fehérjét habbá verem, majd 10 ek kristálycukorral habosra keverem.Utána hozzáadom a tojás sárgákat, végül a 10 ek lisztet és a sütőport. Kivajazott-lisztezett formába simítom és 180 fokon tűpróbáig sütöm.
A krém összetevőit felfőzöm. A hab összetevőiből robotgép segítségével kemény habot készítek. Ha kihűlt a felfőzött krém akkor óvatosan összeforgatom a tejszínhabbal. A piskótát 3 részre vágom, rumaromával meglocsolom. A tortaformát amiben sütöttem a piskótát kibélelem alufóliával, úgy hogy túlérjen minden oldalon. Beleöntöm a lecsöpögtetett gyümölcsöt, erre ráöntöm a krémet, majd erre jön az első piskótalap. Megint krém, majd piskótalap és ezt még egyszer megismétlem. Az alufóliát ráhajtom a sütire és a hűtőbe teszem kb 2-3 órára.
Jó étvágyat!