Gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 ek olaj
- 1 mk sütőpor
Krém:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 0,5 liter tej
- 3 ek cukor
- 1 diónyi vaj
- 0,5 citrom reszelt héja
- eper
- 1 csomag tortazselé
- 2 dl víz/gyümölcslé
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és tovább verjük lassú fokozaton, de épp csak addig, amíg összekeveredik a sárgájával.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk az olajat is, és ezzel is jól elkeverjük.
A sütőformát vajjal kikenjük, vékonyan kilisztezzük, majd beleöntve a tésztát 180 fokos sütőben világosra sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A pudingport összekeverjük cukorral, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, és kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tej hozzáadása után folyamatosan kevergetve lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és jól elkeverjük benne. Még melegen ráöntjük a tortára.
A gyümölcsöket ráhalmozzuk kedvünk szerint (bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük).
A csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a zselét. (2,5-3 dl folyadékot írt, de én általában 2 dl-el szoktam készíteni.) Adhatunk hozzá egy kevés citromlevet is. Amikor a tűzről levesszük, időnként megkeverjük. Kb. 10 percet hagyjuk állni, majd mielőtt még megkötne, egyenletesen ráöntjük a torta tetejére.
Jó étvágyat!
A gyümölcstorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 4 g