Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és tovább verjük lassú fokozaton, de épp csak addig, amíg összekeveredik a sárgájával.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk az olajat is, és ezzel is jól elkeverjük.
A sütőformát vajjal kikenjük, vékonyan kilisztezzük, majd beleöntve a tésztát 180 fokos sütőben világosra sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A pudingport összekeverjük cukorral, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, és kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tej hozzáadása után folyamatosan kevergetve lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és jól elkeverjük benne. Még melegen ráöntjük a tortára.
A gyümölcsöket ráhalmozzuk kedvünk szerint (bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük).
A csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a zselét. (2,5-3 dl folyadékot írt, de én általában 2 dl-el szoktam készíteni.) Adhatunk hozzá egy kevés citromlevet is. Amikor a tűzről levesszük, időnként megkeverjük. Kb. 10 percet hagyjuk állni, majd mielőtt még megkötne, egyenletesen ráöntjük a torta tetejére.
Jó étvágyat!