Gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 ek olaj
  • 1 mk sütőpor

Krém:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 3 ek cukor
  • 1 diónyi vaj
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • eper
  • 1 csomag tortazselé
  • 2 dl víz/gyümölcslé
  • 1 ek citromlé

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és tovább verjük lassú fokozaton, de épp csak addig, amíg összekeveredik a sárgájával.

Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk az olajat is, és ezzel is jól elkeverjük.

A sütőformát vajjal kikenjük, vékonyan kilisztezzük, majd beleöntve a tésztát 180 fokos sütőben világosra sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

A pudingport összekeverjük cukorral, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, és kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tej hozzáadása után folyamatosan kevergetve lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és jól elkeverjük benne. Még melegen ráöntjük a tortára.

A gyümölcsöket ráhalmozzuk kedvünk szerint (bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük).

A csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a zselét. (2,5-3  dl folyadékot írt, de én általában 2 dl-el szoktam készíteni.) Adhatunk hozzá egy kevés citromlevet is. Amikor a tűzről levesszük, időnként megkeverjük. Kb. 10 percet hagyjuk állni, majd mielőtt még megkötne, egyenletesen ráöntjük a torta tetejére.

Jó étvágyat!