Gyümölcstorta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A linzertésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A vaníliakrémhez:
- 0,5 l tej
- 1cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 4 db nagy barack
A tortazseléhez:
- 1 cs tortazselé(piros)
- 3 ek cukor
- 2,5dl víz
- 1 fürt fehér szőlő
- 1 fürt kék szőlő
Elkészítése:
Linzertésztához a lisztet elkeverjük, a porcukorral, elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Majd a kerek tortaformába tesszük és megsütjük. A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk. A barackokat felkockázzuk és hozzáadjuk a kész pudinghoz, így öntjük rá a már megsült tésztára. Elkezdjük a szőlőszemeket rárakosgatni, félre rakom hűlni és elkészítjük a zselét a tetejére. A tortazselét és a cukrot összekeverjük, majd ráöntjük a vizet és felforraljuk, közben kevergetjük kb. 20 másodpercig. Kb. 5percig hagyom hűlni utána szépen egyenletesen, ráöntjük a tortaformába elkészült krémre és díszítésre. 2-3 órára berakjuk a hűtőbe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.