Gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A linzertésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A vaníliakrémhez:
- 0,5 l tej
- 1cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 4 db nagy barack
A tortazseléhez:
- 1 cs tortazselé(piros)
- 3 ek cukor
- 2,5dl víz
- 1 fürt fehér szőlő
- 1 fürt kék szőlő
Elkészítése:
Linzertésztához a lisztet elkeverjük, a porcukorral, elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Majd a kerek tortaformába tesszük és megsütjük. A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk. A barackokat felkockázzuk és hozzáadjuk a kész pudinghoz, így öntjük rá a már megsült tésztára. Elkezdjük a szőlőszemeket rárakosgatni, félre rakom hűlni és elkészítjük a zselét a tetejére. A tortazselét és a cukrot összekeverjük, majd ráöntjük a vizet és felforraljuk, közben kevergetjük kb. 20 másodpercig. Kb. 5percig hagyom hűlni utána szépen egyenletesen, ráöntjük a tortaformába elkészült krémre és díszítésre. 2-3 órára berakjuk a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

