Gyümölcsözön torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek kristálycukor
- 7 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
Krémhez:
- 2 csomag bármilyen ízű pudingpor
- 20 dkg kristály cukor
- 4.5 dl víz
- 25 dkg margarin
Díszítéshez:
- szabadon választott gyümölcsök
- 1 csomag tortazselé
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojások sárgáját, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját habosra keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk, és a sárgájához keverjük. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatos mozdulatokkal fakanállal beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába öntjük, és 160 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt átsütjük. Miután kihűlt, 3 felé vágjuk!
Krém készítése:
3 dl vizet a cukorral felfőzünk. A pudingporokat 1,5 dl vízzel elkeverjük, és a cukorsziruppal besűrítjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és csomómentésére keverjük.
Összeállítás:
A krémmel töltsük meg belül a piskótalapokat, és a maradék krémmel kívül bevonjuk a tortát. A rétegek közé ízfokozóként apróra vágott gyümölcsöket tehetünk azokból a gyümölcsökből, amivel díszítjük.
Oldalát kosárfonásként, babapiskótával körbe rakva, esetleg simán krémmel körbekenve, vagy édes morzsával díszíthetjük.
Tetejére a gyümölcsöket a saját fantáziánkra bízva rendezzük, majd tortazselével bekenjük. A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint készítjük.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Díszíthetjük még rolettivel, csokoládé pasztillával, tortadarával, zöld kókusszal is akár.
A gyümölcsözön torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 11 g