Gyümölcsözön torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyümölcsözön torta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 ek kristálycukor
  • 7 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja

Krémhez:

  • 2 csomag bármilyen ízű pudingpor
  • 20 dkg kristály cukor
  • 4.5 dl víz
  • 25 dkg margarin

Díszítéshez:

  • szabadon választott gyümölcsök
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojások sárgáját, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját habosra keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk, és a sárgájához keverjük. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatos mozdulatokkal fakanállal beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába öntjük, és 160 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt átsütjük.  Miután kihűlt, 3 felé vágjuk!

Krém készítése:

3 dl vizet a cukorral felfőzünk. A pudingporokat 1,5 dl vízzel elkeverjük, és a cukorsziruppal besűrítjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és csomómentésére keverjük.

Összeállítás:

A krémmel töltsük meg belül a piskótalapokat, és a maradék krémmel kívül bevonjuk a tortát. A rétegek közé ízfokozóként apróra vágott gyümölcsöket tehetünk azokból a gyümölcsökből, amivel díszítjük.

Oldalát kosárfonásként, babapiskótával körbe rakva, esetleg simán krémmel körbekenve, vagy édes morzsával díszíthetjük.

Tetejére a gyümölcsöket a saját fantáziánkra bízva rendezzük, majd tortazselével bekenjük. A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint készítjük.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Díszíthetjük még rolettivel, csokoládé pasztillával, tortadarával, zöld kókusszal is akár.