Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojások sárgáját, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját habosra keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk, és a sárgájához keverjük. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatos mozdulatokkal fakanállal beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába öntjük, és 160 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt átsütjük. Miután kihűlt, 3 felé vágjuk!
3 dl vizet a cukorral felfőzünk. A pudingporokat 1,5 dl vízzel elkeverjük, és a cukorsziruppal besűrítjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és csomómentésére keverjük.
A krémmel töltsük meg belül a piskótalapokat, és a maradék krémmel kívül bevonjuk a tortát. A rétegek közé ízfokozóként apróra vágott gyümölcsöket tehetünk azokból a gyümölcsökből, amivel díszítjük.
Oldalát kosárfonásként, babapiskótával körbe rakva, esetleg simán krémmel körbekenve, vagy édes morzsával díszíthetjük.
Tetejére a gyümölcsöket a saját fantáziánkra bízva rendezzük, majd tortazselével bekenjük. A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint készítjük.
Jó étvágyat hozzá!
Díszíthetjük még rolettivel, csokoládé pasztillával, tortadarával, zöld kókusszal is akár.