Gyümölcsös túrótorta recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 5-6 ek tej
A túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 2 dl joghurt
- 1 cs van. cukor
- 10 dkg cukor
- 1 citrom
- 1 dkg zselatin
A tetejére:
- bármilyen idény gyümölcs
- 3 dl víz
- 1 cs tortazselé
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal és a cukorral keverd habosra. Add hozzá apránként a lisztet, a sütőport, a tejet és dolgozd össze alaposan. A masszát simítsd kivajazott, lisztel meghintett kapcsos tortaformába és előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg.
Eközben készítsd el a túrókrémet. Ehhez a túrót törd át szitán, keverd simára a joghurttal. Ízesítsd cukorral, van. cukorral, reszelt citromhéjjal, és levével. A zselatint kevés vízben oldd fel, langyosítsd meg, és forgasd bele a túrókrémbe.
A túrós masszát egyengesd el a kihűlt tésztalapon, és tedd hűtőszekrénybe. Ha megdermedt, a tetejét díszítsd gyümölccsel. A tortazselét szórd a vízbe és a leírás szerint elkészítve öntsd a torta tetejére. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeletelheted fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »