Hozzávalók:
A túrókrémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal és a cukorral keverd habosra. Add hozzá apránként a lisztet, a sütőport, a tejet és dolgozd össze alaposan. A masszát simítsd kivajazott, lisztel meghintett kapcsos tortaformába és előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg.
Eközben készítsd el a túrókrémet. Ehhez a túrót törd át szitán, keverd simára a joghurttal. Ízesítsd cukorral, van. cukorral, reszelt citromhéjjal, és levével. A zselatint kevés vízben oldd fel, langyosítsd meg, és forgasd bele a túrókrémbe.
A túrós masszát egyengesd el a kihűlt tésztalapon, és tedd hűtőszekrénybe. Ha megdermedt, a tetejét díszítsd gyümölccsel. A tortazselét szórd a vízbe és a leírás szerint elkészítve öntsd a torta tetejére. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeletelheted fel.