Gyümölcsös túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 5-6 ek tej

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl joghurt
  • 1 cs van. cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 1 dkg zselatin

A tetejére:

  • bármilyen idény gyümölcs
  • 3 dl víz
  • 1 cs tortazselé

Elkészítése:

A tojásokat a vajjal és a cukorral keverd habosra. Add hozzá apránként a lisztet, a sütőport, a tejet és dolgozd össze alaposan. A masszát simítsd kivajazott, lisztel meghintett kapcsos tortaformába és előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg.

Eközben készítsd el a túrókrémet. Ehhez a túrót törd át szitán, keverd simára a joghurttal. Ízesítsd cukorral, van. cukorral, reszelt citromhéjjal, és levével. A zselatint kevés vízben oldd fel, langyosítsd meg, és forgasd bele a túrókrémbe.

A túrós masszát egyengesd el a kihűlt tésztalapon, és tedd hűtőszekrénybe. Ha megdermedt, a tetejét díszítsd gyümölccsel. A tortazselét szórd a vízbe és a leírás szerint elkészítve öntsd a torta tetejére. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeletelheted fel.