Gyümölcsös torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek liszt (fele finom, fele rétesliszt)
- 10 ek cukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
Krém és dekoráció:
- fél liter habtejszín
- kb 40- 50 dkg szeder
- 2 db 375 ml-es erdei vegyes gyümölcsös joghurt
- dekorcukor
Elkészítése:
Egy 27 cm-es tortaformában a szokásos módon piskótát sütök (ha kakaós piskótát akarok, 3 kanál lisztet 3 kanál holland kakaóporral helyettesítek). Miután kihűlt, 2 vagy 3 lapba vágom és megtöltöm a krémmel.
A hideg tejszínt kemény habbá verem, majd belekeverem a joghurtokat és a feldarabolt gyümölcs egy részét. Szintenként megkenem a tortalapokat krémmel és egész szederszemekkel rakom meg. Erre ismét krém jön, majd a piskótalap. Végül az egész tortát befedem a krémmel, a tetejét ízlés szerinti mintával díszítem az egész gyümölcsökből és a színes gyöngyből.
A dekorálás kedvéért a torta szélét celofánba csomagolom, majd szalaggal átkötöm, így igazán finom, alkalmi és dekoratív tortát kapok, melyet fogyasztásig hűtőben tárolok.
Tipp:
Könnyű, gyümölcsös ízű és kevésbé édes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »