Gyümölcsös torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek liszt (fele finom, fele rétesliszt)
- 10 ek cukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
Krém és dekoráció:
- fél liter habtejszín
- kb 40- 50 dkg szeder
- 2 db 375 ml-es erdei vegyes gyümölcsös joghurt
- dekorcukor
Elkészítése:
Egy 27 cm-es tortaformában a szokásos módon piskótát sütök (ha kakaós piskótát akarok, 3 kanál lisztet 3 kanál holland kakaóporral helyettesítek). Miután kihűlt, 2 vagy 3 lapba vágom és megtöltöm a krémmel.
A hideg tejszínt kemény habbá verem, majd belekeverem a joghurtokat és a feldarabolt gyümölcs egy részét. Szintenként megkenem a tortalapokat krémmel és egész szederszemekkel rakom meg. Erre ismét krém jön, majd a piskótalap. Végül az egész tortát befedem a krémmel, a tetejét ízlés szerinti mintával díszítem az egész gyümölcsökből és a színes gyöngyből.
A dekorálás kedvéért a torta szélét celofánba csomagolom, majd szalaggal átkötöm, így igazán finom, alkalmi és dekoratív tortát kapok, melyet fogyasztásig hűtőben tárolok.
Tipp:
Könnyű, gyümölcsös ízű és kevésbé édes.