Gyümölcsös torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 tojás
  • 10 ek liszt (fele finom, fele rétesliszt)
  • 10 ek cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só

Krém és dekoráció:

  • fél liter habtejszín
  • kb 40- 50 dkg szeder
  • 2 db 375 ml-es erdei vegyes gyümölcsös joghurt
  • dekorcukor

Elkészítése:

Egy 27 cm-es tortaformában a szokásos módon piskótát sütök (ha kakaós piskótát akarok, 3 kanál lisztet 3 kanál holland kakaóporral helyettesítek). Miután kihűlt, 2 vagy 3 lapba vágom és megtöltöm a krémmel.

A hideg tejszínt kemény habbá verem, majd belekeverem a joghurtokat és a feldarabolt gyümölcs egy részét. Szintenként megkenem a tortalapokat krémmel és egész szederszemekkel rakom meg. Erre ismét krém jön, majd a piskótalap. Végül az egész tortát befedem a krémmel, a tetejét ízlés szerinti mintával díszítem az egész gyümölcsökből és a színes gyöngyből.

A dekorálás kedvéért a torta szélét celofánba csomagolom, majd szalaggal átkötöm, így igazán finom, alkalmi és dekoratív tortát kapok, melyet fogyasztásig hűtőben tárolok.

Tipp:

Könnyű, gyümölcsös ízű és kevésbé édes.