Hozzávalók:
Tészta:
Krém és dekoráció:
Elkészítése:
Egy 27 cm-es tortaformában a szokásos módon piskótát sütök (ha kakaós piskótát akarok, 3 kanál lisztet 3 kanál holland kakaóporral helyettesítek). Miután kihűlt, 2 vagy 3 lapba vágom és megtöltöm a krémmel.
A hideg tejszínt kemény habbá verem, majd belekeverem a joghurtokat és a feldarabolt gyümölcs egy részét. Szintenként megkenem a tortalapokat krémmel és egész szederszemekkel rakom meg. Erre ismét krém jön, majd a piskótalap. Végül az egész tortát befedem a krémmel, a tetejét ízlés szerinti mintával díszítem az egész gyümölcsökből és a színes gyöngyből.
A dekorálás kedvéért a torta szélét celofánba csomagolom, majd szalaggal átkötöm, így igazán finom, alkalmi és dekoratív tortát kapok, melyet fogyasztásig hűtőben tárolok.
Könnyű, gyümölcsös ízű és kevésbé édes.