Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös joghurttorta recept

Gyümölcsös joghurttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt
    • 4 ek víz
    • 1 tk sütőpor
    • citromlé
    • csipetnyi só

    Krémhez:

    • 40 dkg eper
    • 3 dl joghurt
    • 3 dl tejszín
    • 1 tk zselatin
    • 12 dkg porcukor

    Díszítéshez:

    • tejszínhab
    • eper

    Elkészítése:

    A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a vizet, végül belevegyítjük a lisztet és a citromlével felhaboztatott sütőport. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, és szép lassan beleforgatjuk a tésztába.

    Sütőpapírral bélelt formában (28 cm-es), 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

    1 dl joghurtot kissé felmelegítünk, majd a zselatint belekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, a zselatinos és a sima joghurtot.

    Az epret megpucoljuk, megmossuk, néhány darabot félreteszünk a díszítéshez.

    A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a joghurtkrém kétharmadával, eperszeleteket rakunk rá, befedjük a piskótával, majd a maradék krémet rásimítjuk.

    Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, amikor a krém megdermedt, a felvert tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

    Tipp:

    Tapasztalatom, ha gyümölcs ízű joghurttal készítjük, még intenzívebb ízt kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá