Gyümölcsös joghurttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 4 ek víz
  • 1 tk sütőpor
  • citromlé
  • csipetnyi só

Krémhez:

  • 40 dkg eper
  • 3 dl joghurt
  • 3 dl tejszín
  • 1 tk zselatin
  • 12 dkg porcukor

Díszítéshez:

  • tejszínhab
  • eper

Elkészítése:

A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a vizet, végül belevegyítjük a lisztet és a citromlével felhaboztatott sütőport. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, és szép lassan beleforgatjuk a tésztába.

Sütőpapírral bélelt formában (28 cm-es), 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

1 dl joghurtot kissé felmelegítünk, majd a zselatint belekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, a zselatinos és a sima joghurtot.

Az epret megpucoljuk, megmossuk, néhány darabot félreteszünk a díszítéshez.

A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a joghurtkrém kétharmadával, eperszeleteket rakunk rá, befedjük a piskótával, majd a maradék krémet rásimítjuk.

Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, amikor a krém megdermedt, a felvert tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

Tipp:

Tapasztalatom, ha gyümölcs ízű joghurttal készítjük, még intenzívebb ízt kapunk.