Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a vizet, végül belevegyítjük a lisztet és a citromlével felhaboztatott sütőport. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, és szép lassan beleforgatjuk a tésztába.
Sütőpapírral bélelt formában (28 cm-es), 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
1 dl joghurtot kissé felmelegítünk, majd a zselatint belekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, a zselatinos és a sima joghurtot.
Az epret megpucoljuk, megmossuk, néhány darabot félreteszünk a díszítéshez.
A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a joghurtkrém kétharmadával, eperszeleteket rakunk rá, befedjük a piskótával, majd a maradék krémet rásimítjuk.
Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, amikor a krém megdermedt, a felvert tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
Tapasztalatom, ha gyümölcs ízű joghurttal készítjük, még intenzívebb ízt kapunk.