Gyümölcsös boleró torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl napraforgó olaj
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 dl habtejszín
- 3 dl tej
- 1 tk citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 2 ek zselatin
- 1 dl víz
Tetejére:
- 20 dkg cukor
- 2 tasak piros boleró italpor
- 7 dl víz
- 2 tasak vaníliás pudingpor
Díszítéshez:
- 10 dkg eper
- 10 dkg szőlő
- 20 dkg ananászkonzerv
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporos lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
Krém készítése:
A pudingport a hideg tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és sűrűre főzzük. Beletesszük az 1 tk citromlevet és a citrom reszelt héját.
A tejszínhabot keményre felverjük, és a krémhez adjuk.
Vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, langyosra hűtjük, és a krémhez adjuk.
Teteje:
A cukrot kikeverjük a pudingporral és a boleró italporral. Felengedjük vízzel, megfőzzük, és kihűtjük.
A megsült és kihűlt tésztát kivesszük a formából, rákenjük a citromkrémet, erre rá a boleró krémet, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Az epret megmossuk (a zöldjét nem vesszük le róla), és kettévágjuk, az ananászkarikákat is félbevágjuk.
A torta tetejét kívülről körberakjuk kettévágott ananászkarikákkal, közéjük tesszük a félbevágott eper és szőlőszemeket, majd tálcára tesszük.
A gyümölcsös boleró torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »