Gyümölcsös boleró torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl napraforgó olaj
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 dl habtejszín
- 3 dl tej
- 1 tk citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 2 ek zselatin
- 1 dl víz
Tetejére:
- 20 dkg cukor
- 2 tasak piros boleró italpor
- 7 dl víz
- 2 tasak vaníliás pudingpor
Díszítéshez:
- 10 dkg eper
- 10 dkg szőlő
- 20 dkg ananászkonzerv
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporos lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
Krém készítése:
A pudingport a hideg tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és sűrűre főzzük. Beletesszük az 1 tk citromlevet és a citrom reszelt héját.
A tejszínhabot keményre felverjük, és a krémhez adjuk.
Vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, langyosra hűtjük, és a krémhez adjuk.
Teteje:
A cukrot kikeverjük a pudingporral és a boleró italporral. Felengedjük vízzel, megfőzzük, és kihűtjük.
A megsült és kihűlt tésztát kivesszük a formából, rákenjük a citromkrémet, erre rá a boleró krémet, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Az epret megmossuk (a zöldjét nem vesszük le róla), és kettévágjuk, az ananászkarikákat is félbevágjuk.
A torta tetejét kívülről körberakjuk kettévágott ananászkarikákkal, közéjük tesszük a félbevágott eper és szőlőszemeket, majd tálcára tesszük.
A gyümölcsös boleró torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 8 g