Gyümölcs torta recept
Hozzávalók:
Egy 30 cm átmérőjű gyümölcstorta-formához:
A tésztához:
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- +pici vaj vagy sütőmargarin és liszt a forma kikenéséhez
A díszítéshez:
- 1 csomag pudingpor
- tej és cukor a puding elkészítéséhez
- 1 csomag zselatin
- bármilyen gyümölcs
Elkészítése:
Először felverem a cukrot a tojásfehérjékkel, majd amikor már elég kemény (jele:az edényt megdöntve, felfordítva a hab meg sem moccan), hozzáadom folyamatos verés mellett a tojássárgákat, majd ha ezt eldolgoztam, akkor a lisztet és a sütőport is belekeverem.
Pici vajjal kikenem a formát mindenhol, majd beszórom liszttel, és ebbe öntöm a tésztát. közepes fokozaton 20 percet sütöm.
Ezután elkészítem a pudingot, majd a megsült forma közepére öntöm és elegyengetem.
Erre rakom a gyümölcsöket, ami lehet befőtt vagy nyers is, és mindezek után rárakom a zselatint (a még félig folyós zselét mindig a közepére folyatom, így mire elér a süti szélére, már meg is dermed, és nem folyik le).
Kihűlés után fogyasztható.