Gyümölcs torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Egy 30 cm átmérőjű gyümölcstorta-formához:
A tésztához:

  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • +pici vaj vagy sütőmargarin és liszt a forma kikenéséhez

A díszítéshez:

  • 1 csomag pudingpor
  • tej és cukor a puding elkészítéséhez
  • 1 csomag zselatin
  • bármilyen gyümölcs

Elkészítése:
Először felverem a cukrot a tojásfehérjékkel, majd amikor már elég kemény (jele:az edényt megdöntve, felfordítva a hab meg sem moccan), hozzáadom folyamatos verés mellett a tojássárgákat, majd ha ezt eldolgoztam, akkor a lisztet és a sütőport is belekeverem.

Pici vajjal kikenem a formát mindenhol, majd beszórom liszttel, és ebbe öntöm a tésztát. közepes fokozaton 20 percet sütöm.

Ezután elkészítem a pudingot, majd a megsült forma közepére öntöm és elegyengetem.

Erre rakom a gyümölcsöket, ami lehet befőtt vagy nyers is, és mindezek után rárakom a zselatint (a még félig folyós zselét mindig a közepére folyatom, így mire elér a süti szélére, már meg is dermed, és nem folyik le).

Kihűlés után fogyasztható.