Grillázskrémes Dióstorta recept

Elkészítés:
Piskóta: 4 tojásfehérjét felverjük habnak. 4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral és a darált dióval kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a 10 ek vizet. Utána a lisztet, a szódabikarbónát és a tojások habját is hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában sütjük.
Grillázskrém: az egész tojást és a 2 tojás sárgáját 10 dkg cukorral, és a vaníliás cukorral gőz fölött felfőzzük(addig,amíg egész sűrű krémet nem kapunk, kicsit a puding állagához hasonlót) majd teljesen kihűlni hagyjuk (ekkor besűrűsödik), és ekkor belekeverjük a vajat.
Utána 15 dkg cukrot karamellizálunk, félrehúzva már a tűzről beleforgatjuk a 10 dkg darált diót.
Vajjal megkent sima papírlapra simítjuk ezt a karamelles-diós masszát, ha kihűlt, húsklopfolóval összetörjük (vagy aprítógéppel), majd a felét a kihűlt tojásos krémhez keverjük.
A piskótát félbevágjuk, betöltjük a grillázskrémmel, kívül is bekenjük, a tetejét a félretett fél adaggal, összetört grillázzsal díszítjük, pár szem diót is szórhatunk a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »