Grillázskrémes Dióstorta recept

Elkészítés:
Piskóta: 4 tojásfehérjét felverjük habnak. 4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral és a darált dióval kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a 10 ek vizet. Utána a lisztet, a szódabikarbónát és a tojások habját is hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában sütjük.
Grillázskrém: az egész tojást és a 2 tojás sárgáját 10 dkg cukorral, és a vaníliás cukorral gőz fölött felfőzzük(addig,amíg egész sűrű krémet nem kapunk, kicsit a puding állagához hasonlót) majd teljesen kihűlni hagyjuk (ekkor besűrűsödik), és ekkor belekeverjük a vajat.
Utána 15 dkg cukrot karamellizálunk, félrehúzva már a tűzről beleforgatjuk a 10 dkg darált diót.
Vajjal megkent sima papírlapra simítjuk ezt a karamelles-diós masszát, ha kihűlt, húsklopfolóval összetörjük (vagy aprítógéppel), majd a felét a kihűlt tojásos krémhez keverjük.
A piskótát félbevágjuk, betöltjük a grillázskrémmel, kívül is bekenjük, a tetejét a félretett fél adaggal, összetört grillázzsal díszítjük, pár szem diót is szórhatunk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »