Hozzávalók:
Diós piskótához:
Grillázskrémhez:
Elkészítés:
Piskóta: 4 tojásfehérjét felverjük habnak. 4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral és a darált dióval kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a 10 ek vizet. Utána a lisztet, a szódabikarbónát és a tojások habját is hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában sütjük.
Grillázskrém: az egész tojást és a 2 tojás sárgáját 10 dkg cukorral, és a vaníliás cukorral gőz fölött felfőzzük(addig,amíg egész sűrű krémet nem kapunk, kicsit a puding állagához hasonlót) majd teljesen kihűlni hagyjuk (ekkor besűrűsödik), és ekkor belekeverjük a vajat.
Utána 15 dkg cukrot karamellizálunk, félrehúzva már a tűzről beleforgatjuk a 10 dkg darált diót.
Vajjal megkent sima papírlapra simítjuk ezt a karamelles-diós masszát, ha kihűlt, húsklopfolóval összetörjük (vagy aprítógéppel), majd a felét a kihűlt tojásos krémhez keverjük.
A piskótát félbevágjuk, betöltjük a grillázskrémmel, kívül is bekenjük, a tetejét a félretett fél adaggal, összetört grillázzsal díszítjük, pár szem diót is szórhatunk a tetejére.