Grillázskrémes csokoládétorta recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 2 db 20 cm-es tortaformához:
- 7 dkg liszt
- 1 ek kukoricaliszt
- 2 ek kakaó
- 1/2 tk sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 3 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Grillázskrém hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 ek grillázs
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg csokoládé (60 %-os)
Elkészítése:
Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot és adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra. (kb. 10 percig keverjük hogy jó habos legyen)
Ezután szitáljuk a hab tetejére a sütőporral elkevert lisztet, a kukoricalisztet, és a kakaót, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze.
A tortaformákat kenjük ki alaposan vajjal, és szórjuk meg liszttel, majd osszuk el kétfelé a tésztát és öntsük bele a formákba. (én szilikonos formában sütöttem, így csak vékonyan vajjal kentem ki)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk a tésztát pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki egészen.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután kanalanként keverjük hozzá a darált grillázst. (ízlés szerint tehetünk bele több porcukrot is)
A habtejszínt verjük habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.
Ezután osszuk el kétfelé a krémet.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki. Ezután keverjük hozzá a kettéosztott krém egyik feléhez.
Helyezzük tálcára az egyik teljesen kihűlt tésztalapot, majd kenjük rá a fehér krémet. Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot, és kanalazzuk a tetejére a csokoládés krémet.
Az elkészült tortát tegyük be legalább egy órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.